Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fejléc elérhetőségek

+36 (96) 950-959 H - P : 8:00 - 17:00
Ön itt jár: > >

Hírek

2019. 05. 16. 12:31:47
Újrarendelem gomb a regisztrált felhasználók fiókjában Kényelmi újítás kizárólag regisztrált felhasználóknak!
2018. 12. 10. 12:37:05
A szőrlabdaképződés és annak megelőzése

 A SZŐRLABDA KÉPZŐDÉS ÉS MEGELŐZÉSE

 

A lakásban tartott macskák idejük mintegy 30 %-át töltik önmaguk ápolásával átlagosan. Eközben nagy mennyiségű szőrt nyelnek le mivel nyelvük felülete nagyon érdes a horogszerűen hátrafelé irányuló papillák miatt. Fokozott szőrnyeléssel különösen a tavaszi-nyári időszakban lehet számolni, mivel főleg ilyenkor vedlenek a cicák.

© Copyright ROYAL CANIN

Ha a szőrszálak össze tudnak tömörülni és közéjük meg nem emésztett eleség maradványok is kerülnek a cicák emésztőrendszerében, akkor alakulhatnak ki a szőrlabdák. A lenyelt szőrszálakat gyakran visszaöklendezi és kihányja a cica. Ez azonban nem mindig a legmegfelelőbb helyre és időben történik, nem kevés bosszúságot okozva a gazdinak. A lenyelt szőrszálaknak a szervezetből való távozásának másik lehetősége, ha azok kiürülnek a bélsárral. Sajnos azonban egyes esetekben a lenyelt szőrszálakból szőrlabdák állnak össze, amelynek súlyos következményei lehetnek. Előfordulhat, hogy bélsárürítési nehézség, székrekedés lép fel, ezért csökkenhet a cica étvágya, vagy akár teljesen étvágytalanná is válhat. Még veszélyesebb az, amikor a szőrlabda már a vékonybélben alakul ki és ott el is akad, amelynek vékonybél-elzáródás lesz a következménye. Ebben a betegségben akár el is pusztulhat a cica, ha nem kerül idejében állatorvoshoz és nem operálják meg.

 

Régóta ismert tény, hogy a macskák előszeretettel „legelnek” füvet, hogy a lenyelt szőrszálakat könnyebben ki tudják hányni. manapság vannak azonban olyan korszerű, úgynevezett gondoskodó („Hairball care”) tápok, amelyek összetételüknél fogva megkönnyítik a megevett szőrszálak kiürülését az emésztőcsőből illetve megakadályozzák a szőrszálak szőrlabdává való összeállását. 

Az ilyen tápokban nagyobb mennyiségben található a Psyllium (Útifű) nevű növény magjának és maghéjának őrleménye. Ez a különleges alapanyag kifejezetten nyálkásító, zselésítő hatású. Így meg tudja akadályozni, hogy a gyomorban és a belekben levő szőrszálak összetapadjanak és összeálljanak szőrlabdákká. emellett elősegítik azok távozását is.

A tápban jelenlevő oldhatatlan rostoknak is nagy szerepük van a szőrlabdák elleni küzdelemben. A cellulóz rostok képesek nagy mennyiségű vizet megkötve elősegíteni a megfelelő bélmozgásokat és a szőrszálakat is tartalmazó béltartalom megfelelő tovahaladását.

Arra figyeljünk oda, hogy az ilyen speciális tápokat még idejében kezdjük etetni, mielőtt még a fokozott szőrhullás elkezdődne. Vizsgálatokkal alátámasztott tény, hogy néhány hetes etetés után az ilyen tápokkal el lehet érni azt, hogy a bélsárral könnyedén kiürülő szőrszálak mennyisége akár a duplájára is nőhet jóval kisebb esélyt adva arra, hogy veszélyes szőrlabda képződhessen.

2018. 10. 15. 11:39:05

A kutyatáp teszt roppantul hasznos és kreatív ötlet, de jogosan merülhet fel önben a kérdés, hogy hogyan fogjon hozzá? Mi az, amit érdemes figyelnie s melyek azok az adatok, amik árulkodóak lehetnek a táp egészére nézve?

2018. 10. 15. 11:34:56
A legjobb kutyatáp definiálására több “helyes megfejtés” is rendelkezésre áll. Akinek válogatós a kedvence, annak az a tökéletes, ami garantáltan, nagy farok csóválások közepette elfogy. 
2018. 10. 15. 11:31:51

A kaparófa roppantul praktikus kellék. Mondhatnánk úgy is, hogy cicájára szabott játékszer, de ennél azért komolyabb funkciót lát el. Macskája ösztönös késztetése, hogy a karmát időközönként - viszonylag sűrűn - megfelelően élesítse. 

2018. 10. 15. 10:55:52
A kutya webshop közreműködésével leegyszerűsítheti házi kedvencével kapcsolatos teendőit. Ha eleséget, esetleg felszerelést vagy játékot szeretne venni, akkor ide-oda rohangálás helyett, egyetlen helyen megtalálhat mindent. 
2018. 06. 19. 11:41:58
A minőségi állateledel kedvence egészségét alapozhatja meg! A megfelelő állateledel kiválasztása prioritást élvez, hiszen csak úgy garantálhatja kedvence egészségét, ha optimális tápanyagokat biztosít a számára nap, mint nap.