Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fejléc elérhetőségek

+36 (96) 950-959 H - P : 8:00 - 17:00

Etetőtálak & itatók

Rendezés:

 

A kutyatál vásárlás szabályai

A kutyatál kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Nem pusztán a külső fizikai jegyek az érdekesek. Persze nyilván fontos, hogy milyen színű, mintázatú és formájú a kellék, de van ennél egy sokkal mérvadóbb jellemvonás, amit mindennek előtt érdemes szem előtt tartania.

Az űrtartalom nagysága. Mi baj lehet a túlságosan nagy tálból - kérdezheti félig-meddig jogosan. Azzal ugyanis, ha fixen nagyobb variáció mellett dönt, akár ki is húzhatja a helyzet méregfogát, vagyis kivédheti annak a lehetőségét, hogy esetlegesen túlságosan kicsi variációt részesít előnyben. Ám a túlságosan nagy alternatíva kényelmetlenné válhat kedvence számára. A bele töltött táp nemes egyszerűséggel elveszhet a nagy térben, aminek köszönhetően a szemek összeszedése is lényegesen bonyolultabbá válhat, mint amilyennek kellene lennie, alap esetben.

A víz is sokkal hamarabb koszosodik meg, kinti kutyatartás esetén, ha olyan sok vizet ereszt bele, ami nem fogy el még egy nap alatt sem. Természetes, ha nincsen kedve ötpercenként újratölteni kedvence tálját, de azért a friss víz szolgáltatása így is, úgy is, napjában többször megjár. Külön-külön választhat itatót és etetőt, de akár állványos kombinált megoldásban is láthat fantáziát. Utóbbi előnye, hogy kedvence nem tudja olyan könnyen felborítani, igaz a szimplán gumírozott aljú alternatívák is hasonlóan jól helytállnak.

Műanyag vagy fém kutyatál?

A fém variáns nyilván a megrágás szempontjából ideálisabb választás, hiszen strammságának hála kutyája bátran megpróbálhatja rajta élesíteni a fogát. De ha kedvence már kinőtt ebből a korszakból, akkor a műanyag is tökéletesen megfelelő.