Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fejléc elérhetőségek

+36 (96) 950-959 H - P : 8:00 - 17:00

Bútorok, kaparófa

Rendezés:

 

A macska kaparófa otthona épségének óvója!

A macska kaparófa nem tartozik a kötelező kiegészítők közé, amit feltétlenül érdemes beszereznie, ha cicát fogad be. Nem kötelező, de erőteljesen ajánlott. Hogy miért?

A cicák nem akarnak rombolni. Nincs szándékosság a tetteikben. Amikor a karmaikat élesítik a lakás egyes pontjain, akkor nem azzal a céllal teszik mindezt, hogy mintát körmöljenek a függönybe vagy a fotelbe. Egyszerűen csak ősi ösztönüknek engedelmeskednek, s mint egykor az ősi erdők színterén erősítik, és élesítik a karmaikat.

Tény, hogy ma már nincs szükségük borotvaéles körmökre, hiszen már nem a szabadban táplálkoznak, vadászó életformát folytatva, de a genetika nem csal. Az ösztön megmarad. Így aztán, ha nincsen optimális felület, melyet a cica teljes odaadással kihasználhat, akkor bizony a lakás berendezési tárgyai eshetnek áldozatul a nyávogós megmozdulásnak.

Egyébként azon a kellemetlen szituáción kívül, hogy egy-egy féltve őrzött textíliája, díszpárnája vagy függönye végképp rojtossá avanzsálhat, cicája számára sem biztonságos mindenbe beleakasztani a bajszát, pontosabban a karmát. Könnyedén szerezhet komoly sérüléseket, ha például beleszakítja a körmét egy ragaszkodó textilrostba.

A kaparófa az ösztönös élesítési kedv kiélésén kívül kitűnő móka és játék. A macskák nagyon szeretnek játszani, így aztán a fa pofozgatása igazi kihívás, ráadásul az extrább kivitelű variációk igazán izgalmas kalandot kínálhatnak a számukra.

A macska kaparófa az örömteli dorombolás fő szponzora!

Érdemes beruháznia ebbe a roppant praktikus kellékbe, macskája egészen biztosan hálás lesz a figyelmességéért. Otthona épsége mellett így őrizheti meg cicusa jókedvét.