Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fejléc elérhetőségek

+36 (96) 950-959 H - P : 8:00 - 17:00

speciális tápok

Rendezés:

A hipoallergén kutyatáp megváltást hozhat!

A hipoallergén kutyatáp néhány évtizeddel ezelőtt, mint táptípus ismeretlen volt a piacon. Érdekes és messzire vezető kérdés, hogy vajon miért van egyre több allergiás és szenzitív kutya? Hogy lehet, hogy egykor fel sem merült az irritáltság problémája, ma pedig napi szinten találkozni vele? Hosszú cikk születhetne abból, ha ezekre a kérdőjelekre inkább pontokat akarnánk tenni. De a lényeg, hogy a szükség, vagyis a kereslet életre hívta a kínálatot.

Sokáig a bőrtünetekkel, egyéb belső szervi panaszokkal küzdő kutyáknál nem sejtették az orvosok, hogy mi a probléma. Aztán idővel kiderült, hogy a vakarózások és gyakran előforduló emésztési gondok hátterében valamilyen allergén anyag állt. Hogy mi az az allergén? Olyan anyag, amit a négylábú szervezete nem képes optimálisan megemészteni, feldolgozni, ami ellenreakciót vált ki és különböző tünetegyütteseket generál.

A csirkehús vagy a glutén a kettő leggyakrabban nehézségeket okozó összetevő. Ezzel csak az a gond, hogy míg előbbi fehérjeforrás, addig utóbbi szénhidrát, s mindkettő elengedhetetlen a teljes értékű tápláláshoz.

A gyártók ezen a ponton kezdték el keresni azokat a hozzávalókat, melyek kiválthatják a fenti allergéneket. A bárány és a lazac hamar kiszorította a csirkét, és a glutén tartalmú búza helyett főszerephez jutott a rizs vagy éppen az alma, krumpli.

 

A hipoallergén kutyatáp az irritációmentes táplálék

 

A szenzitív kutyák számára ma már megannyi prémium kategóriás táp áll rendelkezésre, így a táplálás szenzitivitás mellett sem jelenthet kihívást! Mindennek tetejében az allergéneket mellőző tápszemek igazán ízletesek, vagyis a házi kedvencek biztos, hogy hálásak lesznek.